2015.01.14.
00:12

Írta: maxemilian

Az LMP a Fidesznek dolgozik Veszprémben

Schiffer András december elején kijelentette, hogy nem támogatja (többek közt) a baloldal által is támogatott Kész Zoltánt. Ezzel már eleve a Fidesz malmára hajtja a vizet, hisz ő rendelkezett a legnagyobb támogatottsággal az ellenzékiek közül. Ám Schiffer indoklása sem állja meg a helyét, mert ő úgy számol, hogy a Fidesz 40%-ot biztos elér, a Jobbik* 16%-ot szerez, és az LMP 6%-val számolva már nem tudja Kész legyőzni a Fideszt. A probléma, hogy ha megnézzük, hogy a Fidesz és a Jobbik együtt 56%-ot visz el, akkor a maradék 44%-kal Kész "rommá" verhetné a 40%-os Fideszt. Ennek egyedül Schiffer pártja lett így az akadálya, miközben jól tudják, hogy a jelöltjük biztos nem jut be a parlamentbe, esetleg a többi jelölttől vesz el szavazatokat.Ebben a helyzetben szerintem a Kész Zoltánt támogató pártok könnyedén okozhatnának akár maradandó sérüléseket is Schiffernek és az LMP-nek úgy, hogy közben Kész kampányát kívülről erősíthetnék. Mindössze erősíteni kéne a kommunikációt, hogy igenis Schiffer döntése hibás alapokon áll és ezzel csak a Fidesz malmára hajtja a vizet, mint azzal, hogy minden fórumon a legesélyesebb ellenzékit támadja a kormány jelöltje helyett. A támogató pártoknak mindenképpen azt kéne harsogniuk, hogy Kész a legesélyesebb jelölt.

Kész igyekszik a függetlenség látszatát fenntartani, de ha ez addig megy, hogy a támogatói nem is ejthetik ki a nevét, akkor bizony jó eséllyel marad ismeretlen név Veszprémben és környékén.

 

*Kész Zoltán nem kért a jobbik támogatásából, ám ez nem jelenti azt, hogy a szavazói egy része nem szavaz rá a legesélyesebb ellenzéki jelöltként.

Szólj hozzá!

Címkék: 2/3 Schiffer András LMP Veszprém Kész Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://vekaalol.blog.hu/api/trackback/id/tr977072413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása